Следвайте Гласове в ТелеграмВъоръжените сили на Украйна са нанесли ракетни удари по Чонгарския

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВъоръжените сили на Украйна са нанесли ракетни удари по Чонгарския
Коментари Харесай

Украйна нанесе удари по два моста край Крим, използвани са и британски крилати ракети

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Въоръжените сили на Украйна са нанесли ракетни удари по Чонгарския мост, свързващ Крим с Херсонска област, както и по пътен мост край Арабатската стрелка. При нападението против Чонгарския мост са употребявани крилати ракети Storm Shadow английско произвеждане.

По последни данни вследствие на обстрела е потърпевш един граждански жител. ТАСС събра главната информация за случилото се.

Обстрел на Чонгарския мост

Украинските военни са обстрелвали моста и селището Чонгар с ракети Storm Shadow, заяви Владимир Салдо, изпълняващ длъжността губернатор на Херсонска област. По думите му мостът е развален, а учебното заведение в селището също е потърпевшо. Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов удостовери информацията за повредата на моста, като посочи, че става дума за едно попадение. В резултат на нападението няма жертви, посочи той.

Обстрел на моста край Арабатската стрелка

Около 14:30 ч. московско време ВСУ са направили ракетна офанзива и по пътния мост над Тонкийския пролив, свързващ град Геническ с Арабатска стрелка. Част от стрелката е част от Херсонска област, а друга част принадлежи на Република Крим. Изстреляни са общо 12 ракети, девет от които са свалени от системите за противовъздушна защита, съобщи Салдо. Той не посочи типа на ракетите. Според очевидци един човек е получил леки рани от шрапнели - той е седял в автомобил, който е бил ударен от парче отломка от една от ракетите. 

Последици от офанзивите

Работата на контролно-пропускателния пункт " Джанкой ", ситуиран на пътя, който минава през Чонгарския мост, е прекратена. Контролно-пропускателните пунктове " Армянск " и " Перекоп " работят обикновено, оповестиха от Министерството на превоза на Крим. От министерството прецизират, че през " Армянск " минават леки коли и рейсове, а през " Перекоп " - единствено товарни коли. След обстрела на моста на газопровода " Арабатска стрелка ", който се възпламени, повече от 20 хиляди поданици на Геничек останаха без газоснабдяване. Към момента пожарът е сподавен.

Предишен обстрел на Чонгарския мост

Предишният обстрел на Чонгарския мост беше осъществен от украинските военни на 22 юни. Нямаше жертви, само че пътното платно беше развалено. Ремонтните работи започнаха на 25 юни, а придвижването по моста беше обновено на 2 юли.

Източници: ТАСС, РИА Новости, news.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР